Blogg

Hvordan hjelpe seg selv til mer energi og glede

Og 12 tips om hvordan vekke Vagus nerven!

Jeg skjønte ikke hva som var i gang i mitt system da jeg fikk betennelse i skjoldkjertelen med forhøyet stoffskifte. Jeg ble så trett og slapp at jeg nesten ikke klarte å løfte vekk dynen om morgenen. Det eneste jeg tenkte på var når jeg kunne legge meg igjen. Jeg som alltid hadde vært en kruttønne oppførte meg nå som en olding, og jeg var bare halvveis i livet med en haug med halvvoksne barn. Herregud dette hadde jeg hverken tid eller lyst til. Jeg hadde galopperende hjerte og trodde jeg skulle få infarkt, var irritert, deprimert hadde null matglede og kaldsvette i strie strømmer. Dette kunne ikke fortsette, og dessuten var jeg fast bestemt på og ikke skulle gå på medisiner resten av livet.

Sammen med at jeg startet helt ny trening i studio og yoga mot mine ryggsmerter (se artikkel om bindevev), sluttet jeg i jobben og startet på en coaching utdanning med hypnotiske grep. Denne selvutviklingsveien med fantastiske verktøy førte til at jeg klarte å stoppe utviklingen av betennelsen i skjoldkjertelen og ble frisk. Jeg unngikk å starte på medisiner og er i dag full av energi. Alle de elementene og teknikkene listet opp her har jeg vært dedikert til for å få tilbake energien og livsgnisten, bortsett fra punkt 13.

I tillegg har jeg fått en forståelse av den dynamikken som kjørte i mitt system som medførte at jeg endte opp der jeg gjorde. Jeg forsto de mønstrene som jeg hadde med meg fra barndommen, fikk renset opp i gamle traumer og snudd trenden hvor jeg løp i det samme hamsterhjulet år etter år.

Så ved siden av masse coaching gjorde jeg dette:

 1. Enhver form for hvile – lese, lytte til musikk, se barn leke, meditere
 2. Et godt sosialt nettverk – familie, venner, kolleger
 3. Kalddusj (gjerne om morgenen) eller kaldt vann i ansiktet
 4. Gurgle vann – musklene i halsen stimulerer nerven
 5. Synging eller chanting – holder å bare synge Aaaaaa
 6. Massasje – spesielt nakke
 7. Latter – glede og lykkefølelse
 8. Yoga og Tai Chi
 9. Dyp og sakte pust – 5 sek inn, 5 sek ut i tre minutter så ofte du kan
 10. Generell trening og rolige spaserturer
 11. Riktig mineralbalanse – få det sjekkes hos lege
 12. Tykktarms rens – Coffee Enemas eller andre detox kurer som passer for deg
 13. Nervana – https://en.wikipedia.org/wiki/Nervana_Systems

Så det å synge og gurgle i dusjen er faktisk veldig sundt. Gjør i tillegg din Yin yoga. Det fungerer ikke bare fordi vi tøyer og strekker bindevevet, men også fordi vi roer ned og har fokus på pusten, hviler og spenner av. Dermed klarer vi å sove bedre, tar bedre valg fra et ikke stresset system og vi føler oss glade og energiske.

Vagus nerven er den lengste og mest komplekse nerven i kroppen og knytter hjernen til de fleste viktige organene våre som tarm, mage, hjerte og lunger. Altså påvirker den vårt åndedrett, vår fordøyelse og hjerterytmen. Dette er styrt av det autonome nervesystemet. Den delen (sympatiske nervesystem) som setter igang fyring av stresshormoner gjør at vi hyperventilerer, får hjertebank og diare. Den er koblet til vår fight, flight, freeze system.

Stress kan være påført ved traumer, for mye jobb og høyt jobbtempo, vanskelige relasjoner, feilernæring, rusmidler, medisiner, sykdom, angst ol.

Så har vi den andre delen av det autonome nervesystem som roer ned, gir avslapning og hvile (parasympatiske nervesystem). Vi kan kose oss, slappe av, sove godt, vi er glade og energiske, føler oss inspirert og kjærlige, friskner til og husker bedre.

Når vi er i stress har vi en lav vagal tone. Når vi er i ro har vi en høy vagal tone. Denne tonen/vibrasjonen kan vi påvirke om vi er den bevisst.

Jeg kaller det livstonen – derav navnet på min bedrift – Lifetone.

Ofte så er vi ikke klar over at vi faktisk har et stresset system slik som jeg opplevde. Jeg trodde jeg hadde alt under kontroll. Vel, det var vel det jeg hadde, og ikke avslapning. Jeg kontrollerte for jeg var redd for at det skulle glippe. Så glapp det fordi jeg kontrollerte fordi jeg var redd. Jeg jobba på høygir som alltid og så styrte jeg skuta rett ned. Altså bare mitt ansvar.

Det fantastiske her er at vi kan gjøre noe med det når vi blir klar over det. Hurra!

Så om du kjenner deg igjen i noe av dette her så ta kontakt. Sammen kan vi finne vi ut hva du trenger for å snu din trend og ditt mønster.

Under her har jeg lagt ved linker til flott info om nervesystemet, hvordan det virker, ny forskning om frykt-systemet vårt, og tips til hvordan hjelpe til selv for å snu.

 

Lykke til <3

Karine

 

Linker:

The Polyvagal Theory: The New Science of Safety and Trauma: https://youtu.be/br8-qebjIgs

How to trigger the Vagus nerve: https://youtu.be/8dtPN4xrY4U 

Uplift online news: https://upliftconnect.com/12-ways-unlock-powers-vagus-nerve/

 

 

Bindevev og yoga

Bindevev og yoga

Etter flere tiår med sterke smerter i venstre hofte og korsrygg med stråling helt ut i tærne, var jeg på nippe til å gi opp. Jeg hadde prøvd alt. Til og med utdannet meg til alternativ terapeut for å se om jeg kunne behandle meg selv. Til en hvis grad klarte jeg å holde det i sjakk, men etter mye reising i inn og utland, i jobb, sittende på fly i timesvis, var jeg desperat. To ganger er jeg tilbudt operasjon for spinalstenose, som min far. Det turte jeg aldri. Jeg har truffet alt for mange med mindre vellykkede operasjoner i ryggen til at jeg ville gå så drastisk til verks. Jeg tenkte at om jeg ble lam i det ene benet så kunne jeg gjøre det, men ikke før.

Så altså for noen år siden, etter en langturer i fly til Kenya, kunne jeg hverken gå, sitte, ligge eller stå uten sterke smerter. Jeg bare gråt og tenkte jeg at fikk begynne helt på nytt. Nytt lege besøk med henvisninger hist og her.

Jeg kom ganske raskt til en manuell terapeut som ga meg øvelser i slynger og sa jeg måtte gjøre dem fire ganger i uke. Deretter oppsøkte jeg et yoga studio. Jeg var så dårlig at det eneste jeg orket og klarte var medisinsk yoga for kreftrammede…

Bare etter et par uker var jeg smertefri!!!!

Jeg var totalt sjokkert. Her hadde jeg gått med disse usannsynlige smertene som ødela hele livskvaliteten min, og sovet så dårlig om natten at jeg følte meg helt utbrent, i åresvis. Kun på smertestillende klarte jeg å få hvile. Jeg har trent i studio, løpt, gått på ski, ridd og danset…. i det hele tatt levd et aktivt liv. Gått til akupunktør, kiropraktor, fysioterapeut, you name it…. og så var det så enkelt som noen spesielle core øvelser i slynge og stille og sakte yoga som skulle til.

Jeg var frelst og måtte jo selvfølgelig utdanne meg til yoga instruktør. Yin yoga er den terapeutiske delen av yogaen. Der kroppen får tid til å slippe taket i spenninger og gamle traumer som kroppen har opplevd.

Så etter knall og fall i de forskjellige aktivitetene jeg har bedrevet, stillesittende jobb og lange flyreiser, samt 3 graviditeter, ble jeg helt skeiv, samt at core muskulaturen (den som sitter dypest i kroppen inn mot ryggraden) ble slapp.

Så hva var endringen?

Jeg fikk strukket og løsnet på bindevevet. Skap plass og rom til bevegelse og utbytting av væsker i vevet med økt sirkulasjon av næringsstoffer.

Under her kommer en spennende film omkring ny forskning om bindevevet vår.

Gammel kunnskap forteller oss at huden er vårt største organ. Vel, nå viser den nyeste forskningen at det er bindevevet vårt som er det. Bindevev har vi over alt i hele kroppen, i alle lag fra ytterst i huden og innover helt inn mot knoklene. Den er et sammenhengende organ som går fra topp til tå og er forbundet helt inn på cellenivå, og er i kontakt med alle bestanddelene av kroppen vår. Det fungerer som:

 1. Støtte for skjelettet
 2. Støtdemper
 3. Signalsystem
 4. Omslutter og binder hele vårt system sammen
 5. Sørger for fri bevegelse
 6. Lager for fett
 7. Transportvei
 8. Beskytter mot bakterier og andre mikroorganisme

Den har 6 ganger flere nerveender enn en muskel og er dermed vårt aller største sensoriske organ. Alle skader involverer bindevev. Man ser også at emosjoner kan sette seg som spenninger i bindevevet.

Bindevevet sender også signaler mange ganger raskere enn nervene. Så denne matrixen som gjennomtrenger hele kroppen vår som et nettverk, er mye viktigere for oss en det man har ant. Og et spennende element er at den består av store deler væske. Det betyr at vi må passe på å drikke nok vann slik at vi bland annet holder smidigheten oppe. Jeg har i tillegg til filmen om bindevevet lagt ved annen spennende info.

Snurr film 😀

Anatomy trains:

The Role of Fascia in Movement and Function:

Store medisinske leksikon: https://sml.snl.no/bindevev

Hva byr det nye året på for deg?

Nyttårsforsett

Nyttårsforsett

Da er vi alle godt igang med det nye året og mange av oss startet med nye gode rutiner for å endre noe vi har kjent lenge var nødvendig. Hvordan ligger du an? Har du sluppet take allerede, eller føler du det skikkelig tungt å få gjort det du satte deg fore?

Noen ganger kan det være skikkelig vanskelig å gjøre en snu operasjon og endring i livet, enda vi VET det trengs. Vi kjenner på hele kroppen at det er riktig, men allikevel klarer vi det ikke. Fornuften vet det også. Så gir vi opp og føler oss skikkelig mislykka.

Da er det på dette tidspunktet du kanskje er klar for å få litt støtte og hjelp for å få skikkelig flyt i prosessen. Mange av oss har prøvd lenge alene for å få det til, uten å lykkes. Og for hver gang vi feiler blir vi enda sikrere på at vi aldri kommer til å klare det. Og til slutt blir det en selvoppfyllende profeti!

Tiden vil vise når det er helt stopp. Ikke vent så lenge da. Det er hjelp og støtte å få på veien. Det er både mye enklere og gøyere når noen heier på en og har de rette verktøyene som skal til for at du skal slutte å stå i veien for deg selv.

Som coach har jeg hjulpet mange med å komme over den berømte broen til mestring og glede. Ta kontakt med meg, så ser vi om vi skal jobbe sammen.

Gleder meg til å høre fra deg!

Varm hilsen,

Karine

Hukommelse – minner er et upålitelig fenomen

  

 

Artikkelen under her er både spennende, skremmende og lærerik. Men den har også en stor ibakt mulighet.

Hva om jeg kan endre mine minner selv? Hva om det jeg husker ikke er sant? Hva om de dramaene jeg identifiserer meg med er mulig å slippe taket i for dermed å skape meg nye og bedre minner som gir min identitet en bust. Hva da er mulig?

Kan det være så enkelt at jeg kan velge hvem jeg er og hva jeg skal være i fremtiden? Kan jeg skape meg min virkelighet og agere som om det er helt sant? Wow for en befrielse. Jeg kan slippe taket i alt det gamle, i alt det andre måtte tro og mene om meg som er basert på deres gamle sannheter og minner om meg. Jeg kan lage meg en ny film i  mitt hodet om mitt tidligere liv, om livet jeg lever nå og hvordan det skal bli i fremtiden.

Så helt enkelt og naturlig kan jeg gi meg selv en ny IDENTITET. Juhu fremtid her kommer jeg. Hva med deg?

Link til artikkel: Den forræderske hukommelsen

Hva om jeg er en sommerfugl? Det er spennende tider <3 hilsen fra Karine

Frekvenser, vibrasjoner og energi

woman-energy-wideAlt dette er ord vi har et eller annen forhold til. Det som er et faktum er at innerst i kjernen av alt liv vibrerer det. I grunnen vibrerer det også i kjernen av alt det vi også mener ikke har liv, som for eksempel steiner. Alt vi opplever som fast materie er som vi lærte på skolen, bygget opp av molekyler som er satt sammen av atomer, som igjen har kjerne. Tidligere mente man at disse var satt sammen av partikler, men viser seg innerst inne bare være bundler av energetiske bølger. Hvis du lurer mer på dette, så se linkene jeg har lagt ved under denne artikkelen.

Så hva betyr dette og hvilken konsekvens har dette for oss? Her er hva Nikola Tesla mente:

“The day science begins to study non-physical phenomena, it will make more progress in one decade than in all the previous centuries of its existence. To understand the true nature of the universe, one must think in terms of energy, frequency, and vibration.” ~ Nikola Tesla

Lyd er vibrasjon – bølgelengder – energi. Det samme er lys, varme og tanker. Våre tanker viser seg som energi som løper i vårt nervesystem. Dette kan måles. Se link under.

Og hva er det jeg ser? Reflektert lys. Ja det er bølgelengder som når mitt øye som fanges opp av nerve-sensorer som gjør at jeg kan se. Se link under.

Da har vel mine tanker påvirkning på meg også da….

Så ved hjelp av min intensjon og tanke kan jeg gjennom de energetiske bølgene det setter i sving, påvirke hele min kropp. Og den lyden jeg så legger på hva jeg sier vil nå deg, og dermed påvirker min intensjon deg også energetisk. Ikke bare på grunn av ordene du hører, men også av hva jeg tenker og med hvilken intensjon jeg har når jeg uttrykker meg.

Om jeg klarer å sette meg i en kjærlig tilstand om morgenen, og har som intensjon å være kjærlig med meg selv og mine omgivelser, påvirker jeg alle jeg møter vibrasjonelt også når jeg ikke sier noe. Dette fordi min varme og mitt nærvær som stråler ut av min kropp vibrere. Jeg har en helt egen frekvens som er bare min. Det blir som en signatur frekvens slik mitt fingeravtrykk er spesielt for meg. Vi vibrerer alle med vår helt unike frekvens. Jeg mottar fra omverdenen ulike frekvenser, og jeg sender ut frekvenser.  Er vi i ubalanse kan denne frekvensen forstyrres eller stoppes/blokkeres, og så blir vi syke. Så ikke bare er hele meg en eneste energi bunt, men alt og alle rundt meg er det også. Hvor langt unna er du nå for å tenke at også planeten jorden og alle andre stjerner og planeter påvirker deg?

Energy field

I dag brukes det sol for hudlidelser, ultralyd for skader, røntgen for undersøkelser og laser for korrigeringer. I det hele tatt har legevitenskapen lenge brukt «vibrasjons» medisin.

I tillegg til dette kan vi alle bruke det vi har tilgjengelig? Vår stemme, vår tanke, vår høyere bevissthet – vår sjel, den delen av deg som er bakenfor kroppen og tankene.

Å få tak på dette kan læres. Du kan også benytte en guide/coach, som kan hjelpe deg inn til deg selv, å få transformert dine energetiske blokkeringer. Mønstre i ditt system som kan være arvet fra din familie-rekkefølge bakover i generasjoner. Dette er energetiske imprints fra du vokste i mors liv. Vi kan også ha fått med oss blokkeringer gjennom ulike traumer, opplevd i eget liv. Disse kan løses opp når vi er rede, og får den veiledningen som trengs.

Vi er alle som en løk. Lag på lag av informasjon som preger vårt energetiske system. Gammel data vi kanskje ikke trenger lenger og som vi kan få slettet og visket ut

Lykke til med prosessen din <3  Karine

LINKER:

Om quarker: https://en.wikipedia.org/wiki/Quark

Atomer, protoner og quarker: http://www.foxnews.com/story/2006/11/13/quarks-and-photons-strangest-little-things-in-nature.html

Om nerver og signaler: http://funksjonellnevrologi.blogspot.no/2015/11/er-du-pa-riktig-frekvens.html

Om syn og øyet: https://snl.no/%C3%B8yet