Coaching

Trenger jeg en coach?

Om du kjenner at det er sider i ditt liv som trenger sin endring, mønstre du går i eller at du ønsker å steppe opp i ditt eget liv, da kan dette være noe for deg.

 

Hva er en coach og hva gjør en coach?

En coach hjelper folk med å ta de neste trinnene i sine liv, vellykket navigere seg gjennom overganger, og gå videre til neste nivå med sin helse, i sine relasjoner, i arbeid og det økonomiske liv. I tillegg så dreier det seg om en indre prosess for å komme på plass i seg selv, være i kontakt med sitt seg selv på et dypere nivå, for å klare å blomstre som hele den man er ment å være. 

 

Hvem bruker en coach?

Vinnerne har coacher. Ledere har coacher. De som presterer på høyt nivå har coacher. Vellykket folk har coacher. Hvis du ser på mennesker som har oppnådd stor suksess i livet, som er super produktive, så finner du et vanlig mønster: De har supre coacher.

Coaching har blitt så populært at selv Harvard har en skole for coaching, og andre kjente høyskoler begynner å undervise i coaching på høyskole nivå. Dette er nytt, og det viser betydningen og den langsiktige verdi av coaching.

På Wikipedia står det: «Coaching er en form for utvikling der en person kalt en coach støtter en elev eller klient for å oppnå et bestemt personlig eller profesjonelt mål, ved å gi opplæring og veiledning.»

Din coach ser deg, anerkjenner deg og tror på deg. Din coach holder deg ansvarlig for å TROPPE OPP i eget liv og ta handling. Din coach INSPIRERER deg til å ta steget.

Det er grovt sett 3 hovedtyper eller kategorier av evner å vurdere i forhold til hvilken coach som vil være nyttig for deg å benytte. En coach vil helst spesialisere seg i den der de er best, eller har et særlig talent. Disse 3 er: Fysisk Coach, Relasjons Coach og Business Coach. Det er også et fjerde slag spesialisering som potensielt kan gjelde for alle domener innen coaching, og det er det vi kan kalle åndelig/spirituell coaching. En Spirituell Coach vil støtte deg i alt arbeid du ønsker å gjøre og utføre bedre.

Ønsker du en uforpliktende samtale for å se om det er tid for din endring klikk her KONTAKT INFO

 

Forskjellige coaching felt

Spirituell spesialisering: En med spirituell spesialisering har en intuitiv eller naturlig følelse av noe utover det vi ser, føler og opplever. En energi, en kraft og det at vi henger sammen med hverandre og influerer og skaper hverandre i et felt som ikke kan sees eller berøres. Litt som om en kan transcenderer og forener all form og alt liv.

Fysisk spesialisering: En med en fysisk spesialisering har en tendens til å være naturlig god i og rundt den fysiske verden, det å være og arbeide med kropp, kroppsarbeid, det å bygge ting, helse/trening og ofte organisasjonsarbeid. De er ofte opptatt av alt innen trening, sport og andre hobbyer.

Relasjons spesialisering: En coach med relasjons spesialisering forstår det følelsesmessige aspektet av livet, hvordan folk forholder seg til hverandre, og betydningen av forbindelser. De ser lett hvordan sosial dynamikk fungerer, og er naturlig opptatt av hvordan andre har det og hva de føler. De har lett for å forstå alle de systemene og relasjonene som innvirker på hverandre.

Forretnings spesialisering: En med forretnings spesialisering forstår intuitivt domenet for forretninger og penger. De er gode til å identifisere muligheter, skape produkter og tjenester, og forstå markedsføring. De kan se på en bedrift, og forstå hva som kan forbedres umiddelbart, ofte helt intuitivt.

 

10 coaching nisjer

Spirituell coaching nisje:

Spirituell coaching er regnet som den 10. coaching nisjen og stiller liksom i en særklasse. En spirituell coach har den ekstra fordelen av å kunne jobbe i alle coaching-nisjene nedenfor. Tilnærmingen er fra et åndelig perspektiv, og det arbeides på de mer subtile lagene av vår væren, vår eksistens, der gamle nedarvede mønstre, blokkeringer og traumer kan ligge å stenge for den utviklingen som ønskes.

De andre coaching nisjene er mer spesialisert mot en retning og er:

Fysiske coaching nisjer:

  1. Helse coach: Hjelper folk til å velge en sunnere livsstil
  2. Hobby coach: Hjelpe andre å gjøre det bedre i sin valgte hobby
  3. Produktivitets coach: Hjelper folk til å bli mer organiserte og produktive

Relasjons coaching nisjer:

  1. Dating coach: Hjelper folk å få dater og finne en partner/kjæreste
  2. Relasjons coach: Hjelper og støtte folk til å forstå dynamikken i sin relasjon, i sitt forhold til intimitet, kjærlighet og konflikter
  3. Break-up coach: Hjelper folk å redde relasjoner, gjøre et brudd lettere å komme igjennom eller å komme på fote etter et brudd

Forretning og økonomiske coaching nisjer:

  1. Karriere coach: Hjelper folk å få jobb og å utvikle karrieren
  2. Business Coach: Hjelpe bedrifter med ledelsesutvikling, i å utvikle produkter, med markedsføring og vekst
  3. Finansiell coach: Forstår penger og investeringer

pexels-photo-175697