Yoga

Yoga på YogaHaven

I dag tilbyr jeg Yin Yoga, Yin-Yang Yoga og Yoga for Menn på YogaHaven i Oslo. YogaHaven er en trygg havn å komme til, og en hage for vekst, kontemplasjon, hvile, deling og utforsking av eget liv. Hva mer er mulig? Sammen skaper vi muligheter for vekst for deg og meg og fellesskapet. Her er det et levende og fritt miljø med rom for den enkeltes unikhet. Her slipper vi å måles oss med andre og bedømme det vi opplever. 

Lokalene ligger på Frysja/Stillatorvet. Det er en stor, lys og fin yogasal, en hyggelig resepsjon med sitteplasser, et lite kjøkken og toaletter. Og ikke minst det er masse parkering utenfor med 1,5timer gratis. I tillegg stopper bussen rett utenfor.

Vi har masse yogamatter og ullmatter, bolstere, yogaputer og ulltepper, og gratis kaffe og te til den som har lyst til å skravle litt før eller etter timen. Da er det bare å slippe bakenden ned i sofagruppen i den store deilige resepsjonen.

Kurs

Jeg har klasser i Yin Yoga og Rolig Dynamisk Yoga på tirsdager og workshops i helgene.

For mer info gå inn på: yogahaven.no eller: @yogahavenoslo på facebook

Hva er yin yoga

Yinyoga kjennetegnes av passive øvelser med en lett myk strekk, utført i stillhet og bevisst tilstedeværelse. Hver posisjon holdes i minst 3-5 minutter, hvilket gir oss tid til å roe ned. Yinyoga er en dyp bindevevsstrekk, en strekk i kroppens fascie, istedenfor musklene. Smertefull fascia/bindevev er et kjent fenomen og mange sliter med ømhet og smerter i denne strukturen.
God effekt oppnås ved å være i enkelte stillinger i en mellomdyp strekk over lengre tid. Hovedfokuset er området rundt hoftene og korsryggen. Kroppene våre har lange bindevevslinjer som går fra fot til issen. Disse bindevevslinjene er viktig å holde smidige. På den måten kan vi motvirke skader og smerter.
Bindevevet er vårt aller største sensoriske organ og lagrer, i følge yogafilosofien, mange fysiske og følelsesmessige spenninger

NÅR SKAL DU VELGE YINYOGA

Yinyoga er bra mot kronisk stivhet og smerter i kroppen som hodepine, rygg- og leddsmerter. Om du føler deg trøtt og overstimulert, og har problemer med søvnen med mange tanker som svirrer er også dette en ypperlig praksis. Timene er også perfekt om du har behov for å fylle på med energi eller føler deg stresset og sliter med angstsymptomer.

Om du også trener hardt i annen sport er det faktisk veldig lurt med denne typen bindevevsstrekk. Du får bedre flyt og smidighet i kroppen så du kan yte bedre og motvirke skader i den sporten du utøver. Fint for blant annet fotballspillere, skiløpere og syklister.

HVA KREVES AV DEG

Dette er ingen prestasjons trening. Du kan bare hvile inn i deg selv og slippe taket i spenningene, puste inn og slippe taket. Du skal ikke sammenligne deg med andre og heller ikke med deg selv. Der du er den ene dagen slik er det. Verken mer eller mindre. Og slik har vi det. Forskjellig fra dag til dag. Stiv den ene, myk den andre. Smilende den ene dagen, lei oss den andre. Og alt dette er helt ok. Kom å vær deg selv. Gi deg selv pusterom og mulighet til å mykne opp og få mer flyt og smidighet i kropp og sinn.

Det er fint å følg disse timene fast slik at du opprettholder smidigheten og fleksibiliteten. Timene vil også kunne inneholde en lett meditasjon, litt gongavspenning eller massasje med eteriske oljer.

HVA ER YIN-YANG YOGA

Yang og Yin er motpoler, men også to sider av samme sak. For eksempel dag/natt, mørkt/lyst, varmt/kaldt, kvinne/mann, bevegelse/hvile. Så Yin-Yang Yoga er en time med først bevegelse – så hvile, styrke og stabilitet – altså først core styrke, balanse og strekk, så hvile, dyp og lang strekk med restitusjon. Det legges spesielt vekt på områdene rundt hofter og korsrygg, samt nakke og skuldre.

HVEM PASSER DET FOR

I grunnen passer det for alle. Den er fin for de som trenger litt mer bevegelse og for å øke balansen samtidig som man får fleksibilitet og smidighet. Har du gått mye på ski, syklet eller sparket fotball og føler deg stiv er dette en super måte å få varmet opp og strukket ut på. Samme gjelder om du har en stillesittende jobb og kjenner at deler av kroppen låser seg og blir vond av den samme stillingen dag etter dag på stolen.
Kan også anbefales for langtidssykemeldte fordi den er en god måte å komme igang på.

HVA KREVES AV DEG

Som de andre yoga klassene er dette ingen prestasjons trening. Du kan bare være med deg selv slik det føles akkurat den dagen du kommer. Du skal ikke sammenligne deg med andre og heller ikke med deg selv. Der du er den ene dagen slik er det. Verken mer eller mindre. Og slik har vi det. Forskjellig fra dag til dag. Stiv den ene, myk den andre. Smilende den ene dagen, lei den andre. Og alt dette er helt ok. Så gi deg selv sjansen til kjenne inn hva kroppen din trenger slik at du kan føle deg bedre.

Det er fint å følg disse timene fast slik at du opprettholder balansen, smidigheten og fleksibiliteten. Timene vil også kunne inneholde en lett meditasjon, litt gongavspenning eller massasje.